Rizskeksz: vegán+gluténmentes | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Rizskeksz: vegán+gluténmentes

Ez a keksz pont az ilyen esős őszi napok teája mellé való! A recept egy korábbi kekszem gluténmentes változata, extra könnyű, extra finom, és meglepően olyan, mint a legendás (jó minőségű) bolti teakekszek. Csak nem rizslisztet használtak? :)

Hozzávalók 15-20 kekszhez:

  • 200 rizsliszt
  • 100 g tahini (szezámmagkrém)
  • 60 g nádcukor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csipet só
  • 5 g szezámmag
  1. Egy nagyobb tálban keverjük el a rizslisztet a cukorral és a sóval.
  2. 1,7 dl vizet elegyítsünk el a tahinivel és az olajjal, és öntsük a lisztes keverékhez. Akkor jó, ha sűrű, krémes állagot kapunk.
  3. A masszát töltsük nyomózsákba, és sütőpapírra engedjünk belőle 5-8 cm-es formákat. Szórjuk meg szezámmaggal.
  4. 180 fokosra előmelegített sütőben süssük fél órát, amíg szép, aranybarna színe nem lesz.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet
édesség, vacsi fehér

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.