Bajnokok steak krumplija | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Bajnokok steak krumplija

A tökéletes steak krumpli titka egyszerűbb, mint gondolnád. A receptből kiderül, hogyan legyen mindenhol finom ízű, szaftos, kívül ropogós, belül puha, igazi bajnok köret az asztalodon.

Hozzávalók 3-4 személyre

  • 1,5 kg krumpli
  • 100 ml olívaolaj
  • 1,5 kávéskanál koriandermag
  • 1,5 kávéskanál fokhagymagranulátum
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • só, bors
  1. A krumplit ízlés szerint hámozzuk meg, vagy csak sikáljuk meg a héját víz alatt. Negyedeljük, és tegyük egy nagy fazék vízbe. Nagy lángon főzzük elő, a víz lobogása után 1-2 percig. Figyelem! Itt egyáltalán nem cél, hogy a krumplink megpuhuljon! Egyelőre csak a burka forrósodjon át, hogy aztán az ízesítést maradéktalanul magába tudja szívni.
  2. Miközben a krumpli fő, készítsünk pácot az olívaolajból és a fűszerekből.
  3. Ahogy leszűrtük a krumplit, forgassuk jól át vele. Nagyon gyorsan magába fogja szívni az egészet.
  4. Ekkor egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a krumplit.
  5. 240 fokon süssük egy órát, vagy amíg a héja szépen megpirul.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.