A tökéletes steak krumpli titka egyszerűbb, mint gondolnád. A receptből kiderül, hogyan legyen mindenhol finom ízű, szaftos, kívül ropogós, belül puha, igazi bajnok köret az asztalodon.
Hozzávalók 3-4 személyre
- 1,5 kg krumpli
- 100 ml olívaolaj
- 1,5 kávéskanál koriandermag
- 1,5 kávéskanál fokhagymagranulátum
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só, bors
- A krumplit ízlés szerint hámozzuk meg, vagy csak sikáljuk meg a héját víz alatt. Negyedeljük, és tegyük egy nagy fazék vízbe. Nagy lángon főzzük elő, a víz lobogása után 1-2 percig. Figyelem! Itt egyáltalán nem cél, hogy a krumplink megpuhuljon! Egyelőre csak a burka forrósodjon át, hogy aztán az ízesítést maradéktalanul magába tudja szívni.
- Miközben a krumpli fő, készítsünk pácot az olívaolajból és a fűszerekből.
- Ahogy leszűrtük a krumplit, forgassuk jól át vele. Nagyon gyorsan magába fogja szívni az egészet.
- Ekkor egy nagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és borítsuk rá a krumplit.
- 240 fokon süssük egy órát, vagy amíg a héja szépen megpirul.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
Facebook hozzászólások