Ki ne hallott volna a rettegett káposztalevesről? És persze egyben a diéták királyáról, amitől már csak azért is lehet fogyni, mert a második naptól kezdve az ember kb. már rá se tud nézni, mást enni pedig nem nagyon lehet?
Na, ez nem az a káposztaleves – mert ez FINOM! :)
De tényleg, és nagyon. Aki nem hiszi, járjon utána! :)
Hozzávalók 4 adaghoz:
- 500 g fehér káposzta
- 1 közepes sárgarépa
- 100 ml tejszín (én rizstejszínt használtam)
- fél fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 evőkanál tökmag
- 1 evőkanál mustár
- 1 mokkáskanál őrölt köménymag
- 1 mokkáskanál almaecet
- só, bors, olaj
- Egy evőkanál olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymákat.
- Miután megfuttattuk rajta a tökmagot, adjuk hozzá az apróra vágott káposztát és répát.
- Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje, és ízesítsük a fentiek szerint.
- Főzzük puhára a zöldségeket, majd egy botmixerrel pürésítsük a levest. A végén keverjük bele az ecetet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket! |
Facebook hozzászólások