Ez már a harmadik vega lasagne receptem, és egyszerűen nem tudom megunni. Lasagnét készíteni könnyű, gyors, és annyira jó nézni, ahogy az étel szinte magát készíti el a sütőben.
Csak össze kell pakolni, a többit meg szépen elvégzi a hőmérséklet. :)
A korábbi sokzöldséges és light verzióm után most következzen egy olyan hagyományosan húsos textúrájú, amire talán a legtöbben mondhatnák: Na, ez tényleg olyan, mint az “igazi”!
Pedig a többi lasagném is igazán nagyon valóságos volt. ;)
Hozzávalók egy 30×20-as sütőtálhoz:
- 130 g lasagne tészta
- 1 l paradicsomsűrítmény (az olasz üvegesből)
- 100 g szója granulátum
- 1 szál cukkini
- fél padlizsán
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 150 g sajt (én olvadó növényi sajtot használtam)
- 1-1 csapott evőkanál oregánó, bazsalikom, kakukkfű
- 2 evőkanál bio ételízesítő
- só, bors
- olívaolaj
- Az olajon finoman pároljuk meg a hagymákat, majd öntsük hozzá a paradicsomlevet és a fűszereket. Rengetegnek tűnik, de én szeretem az erős mediterrán ízeket. Ha valakinek sok lenne, persze csökkentheti az adagokat.
- Amíg összefő a szósz, a szója granulátumot forrázzuk le annyi vízzel, ami ellepi. Szórjuk meg két evőkanál bio ételízesítővel, és jól keverjük össze.
- Karikázzuk fel a cukkinit és a padlizsánt, majd rétegezzük le a zöldségeket a szósszal és a nyers tésztával. A tetejére kerüljön jó sok sajt.
- 200 fokon 30 perc alatt megsül.
Extra tipp: a korábbi verziók receptjeit ITT és ITT találod.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc
További recepteket ITT találsz.
Facebook hozzászólások