Fahéjas-karamellás ropogtató | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Fahéjas-karamellás ropogtató

Örök hálám Okkinak, az Abroszra való blog írójának ezért a receptért. A Blogkóstoló játék újabb fordulójában nála találtam meg ezt a zseniális finomságot, ami legnagyobb boldogságomra eredetileg is vegán volt, így nem kellett rajta változtatnom semmit.
Azért nem bírtam ki egészen, mert az eredetiben csak csicseriborsó szerepelt, a mandulát azért tettem bele, mert egyszerűen imádom. :)

Az eredeti receptet Okkinál az Abroszra való blogon találod.

Hozzávalók egy tálkához:

  • 100 g csicseriborsó konzerv
  • 75 g natur mandula
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  1. A csicseriborsóról öntsük le a levét, és papírtörlőn szárogassuk meg, amennyire csak tudjuk.
  2. Egy kisebb sütőtálba (jénai is tökéletes) fektessünk sütőpapírt, és szórjuk bele a csicserit és a mandulát.
  3. Folyassuk rá az olajat, és forgassuk vele össze.
  4. Hintsük meg cukorral és a fahéjjal, majd ezzel is jól forgassuk össze.
  5. 210 fokon süssük 25-30 percet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!

SZUPERGYORS ÉDESSÉGEK ÉS SZUPERGYORS VACSORÁK RECEPTFÜZET

553abd12c58f6553abcbb93346

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.