Mindent bele sztörfráj | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Mindent bele sztörfráj

Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) 🎁🎄🎁 
Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal,
de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt.

Ünnepi készülődésnek pedig gyertek el a decemberi 🍬 szaloncukor-készítő 🍬 tanfolyamra,
ahol karácsonyi hangulatban készíthetitek el a saját szaloncukrotokat :) ❤️💚❤️

Ennek a bejegyzésnek nem is kellet volna megszületnie. A fogás a szombati ebédünkhöz készült, pácolt szejtán, egyszerű sültkrumpli és egy fantasztikus zöldsaláta (fejessaláta, spenót, medvehagyma, póréhagyma) mellé.
Csak úgy, mellékesen csináltam, de aztán teljesen lenyűgözött a színe, az illata, az íze, és ezzel nem voltam egyedül! :) Jött a hároméves, és elbűvölten nézte az ablakban hűlő serpenyőt, aztán felkéreckedett a karomra, és némi tétovázás után rávetettük magunkat. Csak úgy, kézzel ettünk, és közben teli szájjal fogadkoztunk, hogy de csak még egyet, egy utolsót, mert nem marad az asztalra.

Így aztán muszáj volt előkapnom a fényképezőgépet is, és most itt a stir fry, a dél-kelet-ázsiai konyha gyöngyszeme, azaz a kavargatva sütött párolt zöldségek, roppanósan, szószosan. Ha van wokod, szuper, de ha nincs, akkor is így fog kinézni. ;)

Hozzávalók egy nagy serpenyőhöz

  • 2 cukkini
  • 2 vékonyka kicsi sárgarépa
  • fél kápia (piros kaliforniai) paprika
  • 150 g tofu
  • 1 nagy marék friss spenótlevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 ek szójaszósz
  • 1 ek citromlé
  • 1 ek ecet
  • 2 kk pirospaprika
  • 1 púpozott ek keményítő
  • 1 csipet őrölt gyömbér
  1. Készítsük elő a hozzávalókat:
    A cukkinit és a paprikát vágjuk hosszában négybe, majd kb. fél centis karikákra.
    A répát hámozzuk meg, és vágjuk 2-3 mm-es karikákra.
    A fokhagymát aprítsuk fel.
  2. Egy nagy serpenyőben forrósítsunk 3-4 evőkanál olajat, és a felkockázott tofut pirítsuk benne világos barnára.
  3. Vegyük ki a tofut, a maradék olajra dobjuk rá a fokhagymát, a cukkinit, a paprikát és a répát.
  4. Kevergessük, hagyjuk pirulni 5 percig. Tegyük vissza a tofut, majd öntsük rá a szójaszószt, a citromlevet, ecetet, ízesítsük gyömbérrel, pirospaprikával.
  5. Pirítsuk, mozgassuk finoman, így hagyjuk még kb. 5 percig pirulni.
  6. Az utolsó fázisban készítjül el a szószt. A keményítőt 2 dl vízben keverjük el, és öntsük a zöldségekre. Forgassuk jól össze, és pároljuk még pár percet.
  7. Amikor elzártuk, keverjük bele a spenótleveleket. A melegtől pár perc alatt össze fog esni, nincs szükség további főzésre.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Végezetül innen letöltheted a két ajándék receptgyűjteményt is.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.