Csokikrém (superfood) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Csokikrém (superfood)
Hozzáadott cukor és zsiradék nélkül, növényi tejtermékmentes

WANTED! Amit nagyon kerestem, az egy stabilan álló, nem növényi tejtermékes csokikrém. Olyat szerettem volna, ami nem folyik csak úgy el 20 perc elteltével, és nem kell vadásznom hozzá mindenféle spéci hozzávalót. Legyen jó csokis, legyen jól formázható, és az sem baj, ha nem kell beleönteni zsák cukrokat és margarinokat.

Éééés.. Sikerült, megvan! :) Mondjuk, olyan sokat azért nem kellett keresgélnem, miután a spejzban hasra estem 3 kg édeskrumpliban. Ezután felgyorsultak az események. :D

Ó, Istenem, hát, ki látott már olyat, hogy egy csokikrém az idővel nemhogy nem puhul, de egyre keményebb lesz? Köszönöm, és imádom! <3
Ízében amúgy engem leginkább a régi tejszínes csokikrémekre emlékeztet, talán azért, mert olyan könnyű, és nincs benne külön zsír. A batáta mindenesetre nem érezhető benne, a krém simán átment a finnyázós korszakos gyerek tesztjén is ;)

Extra bónusz, hogy 100 %-os superfoodról beszélünk! Igen, ez a csokikrém az egyed nyugodtan kategória. Hát, nem fantasztikus? Ha érdekel, milyen, számodra is könnyen elérhető superfoodok vannak még, és szeretnéd megtanulni, hogy mi jókat tudsz belőlük készíteni, akkor gyere el erre a haladó vegán főzőtanfolyamomra! Csak ez lesz a téma, várlak szeretettel! :)

És most jöjjön a recept. :)
Hozzávalók egy pohárhoz:

  • 150 g batáta (tisztított)
  • 50 g étcsokoládé (jó minőségű, olyan, amit magában is finom, hiszen ez lesz a krém lelke)
  • 1 csipet só
  1. A meghámozott és felkockázott batátát vízben főzd puhára. Legyen még forró, amikor a botturmix poharába kiszeded.
  2. Szórd rá az apró darabokra tört csokoládét. Először egy villával nyomkodd, kevergesd, várd, hogy megolvadjon a csoki. Gyorsan fog.
  3. Ezután sózd meg kicsit, és turmixold habos-krémesre. A hűtőben a visszaszilárduló csoki megkeményíti majd.

BÁMM! :)

Extra tipp: Ez egy sokoldalú alapkrém, amit el tudok képzelni tortába, kehelybe, két keksz közé is. Ígérem, nem felejtem el így sem kipróbálni, és titeket meg erről tudósítani. ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.