"Húsleves" tökmagból | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
“Húsleves” tökmagból

egyszerű változat

Esküszöm, anno soha nem voltam oda a húslevesért. :)) Amennyire emlékszem, gyerekként megettem, mert minden vasárnapi ebéd ezzel kezdődött, de valahogy engem életemben soha meg nem talált olyan gondolat, hogy ej, de jól esne most egy olyan üres, sós, meleg lé. :D

Érthetően eddig nem igazán mozgatott meg a vega változat sem, főleg, mivel az a legendásan lassan gyöngyözős, órákon át figyelgetős műfaj sem nekem való. :D

Sokkal inkább kíváncsiságból kezdtem neki ennek a receptnek. Nem is nagyon törődtem vele, felraktam és kész. Semmi csiribi csiribá, ha lobogott, hát, lobogott. Ha elfőtt a vize, ráöntöttem még, és kész. Megmondom őszintén, egyértelműen arról szólt a dolog, hogy az aznapi főszereplő tökfőzelék mellett ne kelljen kidobnom a magokat.

És úgy végződött, hogy Úr Isten, ezt kóstolja meg mindenki, hajszálra, mint az eredeti, ez fantasztikus! Másnap csak a magok miatt vettem még egy tököt, és ha már van itthon egy, hát, eszünk majd főzeléket is. NANÁ!
Éljen! :))

Hozzávalók 2 adag leveshez

  • 1 főzőtök magjai (és belseje)
  • 1 karika zöldpaprika
  • fél sárgarépa
  • 1 evőkanálnyi aprított gomba
  • 1-2 maroknyi leveszöldség szabadon
  1. Először a magokat főzd meg jól annyi vízben, hogy bőven ellepje. Negyed óra után szűrd le. Kóstold meg nyugodtan, semmi különös íze nem lesz, maximum a tökmagot érezni, de ne csüggedj, ez gyökeresen megváltozik majd a sózás után.
  2. Egy közepes fazékba öntsd ezt a levet plusz egy liter vizet, és egyszerűen főzd meg benne a megpucolt, felaprított zöldségeket. Sózd is meg!
  3. Főzhetsz hozzá külön tésztát is, ha fokozni szeretnéd.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.