Cukkini gnocchi | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Cukkini gnocchi

Történt egyszer, hogy internetes bevásárlásban cukkinit rendeltem. Darabra adtam meg a mennyiséget, gondolván, a megszokott uborka méretűek jönnek majd (amilyet amúgy mindig is hoznak). Na, ehelyett darabonként egykilós hatalmas tökök érkeztek! Vagy 5-6 kiló összesen.. Segítség!
Ja, hogy ez a tölteni való cukkini. Amúgy micsoda egy buta név! Szerintem egy ekkora, hatalmas cukkini még arra se nagyon alkalmas. Hacsak nem egy 15 fős társaságnak főzöl… :D

Szóval, bele kellett húznom, hogy valamit csináljak belőle. Így jött az ötlet és egy merész újítás: gnocchit gyúrtam, amiben a krumplit lecseréltem a cukkinira. Szép adag lett, egy részét még le is fagyasztottam. Szuper lesz az majd rohanósabb napok ebédjére, vacsorájára. :)

Hozzávalók:

  • 1 nagy tölteni való cukkini (kb. 1 kg)
  • 600 g liszt
  • 1-2 kk só
  1. A cukkinit hámozd meg és kockázd fel. Egy fazékban önts rá annyi vizet, hogy ellepje, majd főzd teljesen puhára.
  2. Ha megfőtt, jól csepegtesd le, hűtsd ki, majd krumplinyomón törd át.
  3. A felesleges vizet öntsd le róla. Sózd meg alaposan, végül liszttel gyúrd formázható tésztává. Én most teljes kiőrlésű búzalisztet és zabpehelylisztet használtam 2:1 arányban, de szerintem külön-külön is működött volna bármelyikkel. A zabliszttől jó kemény és kis gumisak lettek a gnocchijaim. :)
  4. Rövid pihentetés után gyúrd meg a tésztát. Ehhez teáskanálnyi mennyiségből formázz gombóckákat, majd egy villával nyomd szét.
  5. Lobogó vízben főzd ki. Ha feljön a felszínre, már jó, szűrheted is le. Én zöld pesztóval tálaltam, de választhatsz pirosat is hozzá vagy bármilyen más szószt. Itt és itt találod a két pesto szószhoz az én receptemet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 30 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg az aktuális Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Vegán Szaloncukor-készítő (hamarosan)
Kezdő Vegán
A Mindennapi Superfood

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.