Zöld galette | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
10
Zöld galette

Nem mindig könnyű télen a “zöld project”, de történt nemrég, hogy extra mennyiségű cukkinit kaptam, és tényleg annyi volt, hogy muszáj voltam valamit beújítani belőle.

Kezdjük a tésztával az egészet. Persze meggyúrhatod magadnak a leveles élesztős tésztát, de ha épp nincs kedved, nézz körül a nagyobb üzletek hűtőjében. Mindig van tej- és tojásmentes változat! <3 Kötelező kelléke a mélyhűtőmnek egy ilyen félkész tésztatekercs, akkor is, ha csak évente kétszer használom. Az egyik egy rendhagyó reggeli dőzs, ilyenkor a töltelék rendesen nutella lekvárral. :D

De ez most a másik alkalom. Legyen minden nagyon zöld!
Spenót szinte mindig van itthon a reggeli smoothie-hoz, tökmag a kenyérsütéshez, a többit meg csak úgy összehalásztam különböző rejtekhelyekről. :)

Hozzávalók egy sütőtálhoz

  • 500 g cukkini
  • 125 g spenótlevél
  • fél szál póréhagyma
  • 3 zellerszár levelei
  • 1 marék tökmag
  • 1 mk koriandermag összetörve
  • 2 mk só
  • olívaolaj
  • 1 csomag élesztős leveles tészta (400 g)
  1. Az olajon pirítsd meg a felkarikázott hagymát, majd dobd rá a cikkekre vágott cukkinit és a zellerleveleket.  Önts rá 1 dl vizet, és fedő alatt párold tovább.
  2. Ha megpuhult, jöhet bele a spenót. Ezt addig hagyd rotyogni, amíg a leve el nem párolog.
  3. A kész zöld feltétet öntsd rá a tésztára, szórd meg a tökmaggal is. Most jön az, hogy a tészta széleit hajtogasd be, hogy kicsit magasabb  pereme legyen, és ez sütés közben vigyázza a tölteléket.
  4. 200 fokon süsd ki a sütőben. Csak a tésztát figyeld, a zöld feltét már megfőtt, tudod. :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 35 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.