Egyszerű vegán BOWL
Vannak ezek a vegán csoda bowl-ok [boul], egyik-másik kész mestermű. Ki tudja, mire gondolok?
A bowl öblösebb tálat jelent, és igen, ezt kell jól megpakolni.
Egy tálban találkozik minden finom növényi étel, és hihetetlen gusztusosan össze lehet rendezgetni a színeket, az ízeket, textúrákat és formákat. Persze nem rossz pár félkész hozzávalóból felpakolni, mert akkor nem kell annyifélét főzni, paszírozni, szeletelni, sütni, keverni stb.
A bowl versenybe én most egy egyszerűbb verzióval szállok be, de tudjátok mit, nem is baj. Így legalább nem fájt érte a szívem, és simán bekanalaztam. :D
De rátok bízom, fokozzátok nyugodtan, mi egyebet találtok mellé otthon a hűtőben. Tegyetek minden finom vegán dolgot a kompozíciótokba, hagy szóljon! ;)
Hozzávalók a lencséhez:
- 300 g lencse (száraz)
- 4-5 ek olívaolaj
- 1 közepes vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 g paradicsompüré
- 3 csepp füstaroma
- 1 kk pirospaprika
- 1 csipet bors
- 1 mk só
- 2 babérlevél
- 2 karika kápia paprika
- A lencsét előző este áztasd be, majd aznap félig főzd meg pár babérlevél társaságában. Ehhez valószínűleg 5 perc elég is lesz.
- Közben olajon párold meg a hagymát, és ha kész, a fokhagymát, majd dobd rá a kockára vágott kápiát is.
- Ezután keverd bele a paradicsompürét, az ízesítőket és a lencsét.
- Öntsd fel kis vízzel, és főzd puhára 10 perc alatt. A végére maradjon jó szaftos!
Extra tipp: hagyományosan is tálalhatod: körettel, salátával. ;)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven