Színpompás bableves | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Színpompás bableves

Szeles, hűvös időben nem is vágyom másra, mint egy tartalmas, melegítő levesre. Legyen krémes, legyen ragus, legyen gyönyörű színű, és persze izgalmas ízű. Voilà! Próbáljátok ki ti is!

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

  • 100 g fejtett bab (egy órán át langyos vízben áztatva, és én fekete szeműt választottam, de bármilyen jó)
  • 1 ek olaj
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1-1 mk oregánó és kakukkfű
  • 1-1 csipet rozmaring, kurkuma
  • 1 egész paradicsom
  • fél kápia paprika
  • 1 közepes répa
  • 1 krumpli
  • 1 marék spenótlevél
  • 250 ml natúr növényi tej (vigyázz, még véletlenül sem vaníliás ízű!)
  • 2 mk só
  1. Egy fazékban egy evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, és amikor kész, dobd rá a fokhagymát is fél percre. Ha érzed a finom illatát, már jó.
  2. Vágd fel közben 1 cm-es kockára a hámozott paradicsomot, répát és krumplit.
  3. A paradicsomot tedd a hagymára, add hozzá a fűszereket és így hagyd fortyogni 1-2 percig.
  4. Most jönnek a zöldségek és a bab. Amikor mind együtt vannak a fazékban, öntsd fel az egészet egy pohár növényi tejjel és a 300 ml vízzel.
  5. 15 perc alatt, takarékon főzd meg a levesedet. Elég a legvégén megsózni, de forrald át úgy is.
  6. Vegyél ki belőle 2 dl-t, és turmixold össze. Öntsd vissza, és dobj a fazékba friss spenótleveleket.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat