A sült paprika kiválóan harmonizál a fokhagymával, a tahini kesernyéssége nagyon jól kiegészíti és elmélyíti az aromát, amit a citromlé gyümölcsös savanykája emel ki még jobban.
Avagy: hideg van, nézz be a spejzba, aztán üss össze egy levest a készletből, de gyorsan!! :)))
Ha találsz egy véletlenül ott maradt paprikát, ami már régen árválkodik és kicsit ráncos, az a legjobb! Olyat, amire egyébként azt mondod: de jó lenne még lecsónak, csak kár, hogy nincs belőle annyi.
Ja, és persze a recept sima zöldpaprikából is működik, bár akkor nem lesz ilyen szép színe a levesnek. Ilyenkor vedd elő a pirospaprikádat, és minden megoldódik. :)
- 1 kápia paprika
- 1 kis krumpli
- 1 kis gerezd fokhagyma
- 1 kk tahini szósz
- 1 mk citromlé
- só, olaj
- Pucold meg a krumplit, és kis darabokra vágva főzd puhára. Ha megfőtt, szűrd le, és tedd egy turmixpohárba.
- Az olajon kicsit futtasd meg az apróra vágott fokhagymát. Ez nem csak az ízének tesz jót, de a későbbi illatoknak is. ;) Amint látod, hogy a széle kezd arany színű lenni, gyorsan vedd ki a serpenyőből, és tedd ezt is a turmixpohárba. Ott várja szépen a leves többi hozzávalóját.
- A kápia paprikát vágd negyedekbe, és az olajon mindkét oldalán pirítsd meg a darabokat. Hagyd bátran sercegni, akkor jó, ha megbarnul, így pl. lesz íze. ;)
- Most jön a leves összeállítása. A kápiát is tedd át a turmixpohárba, önts rá egy nagy pohár vizet, krémesítsd. Ha zavarnak a héjdarabok, nekiállhatsz kikapargatni a húsát a héjából turmixolás előtt, bevallom, én nem tettem. Inkább rámentem az fűszerezésre, megsóztam (3-4 csipet), tettem bele tahinit, a savanyka kedvéért pedig citromlevet.
- Befejezésképp a sós mogyorót gyorsan süsd át a serpenyőben.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 10 perc (tényleg!)
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
A Mindennapi Superfood