Különleges desszert egyszerű hozzávalókból
Kedves ajándékot kaptam nemrégiben Hémangi Dévi Dászitól: legújabb könyvét, aminek címe: Indiai vegán konyha.
Ez a szakácskönyv tele van nagyon izgalmas receptekkel, közülük én most egy tápióka pudingot választottam. Egyszerű az elkészítése, titka a bámulatosan illatos hozzávalókban rejlik. Az eredeti verzió mangópürét kívánt, de ezt az adott helyzetben én nem tudtam beszerezni sajnos. Így aztán valamiféle dublőr után kellett néznem, és találtam is! Vajon mi az, ami nagyon hasonló nemcsak színre de hasonlóan illatos is lesz tőle a végeredmény? :) Hát, persze, hogy az őszibarack befőtt! Hurrá, indul a pudingfőzés!
Hozzávalók 5 adaghoz
- 120 g tápiókagyöngy
- 800 ml növényi tej (én szójatejet használtam)
- 75 g nádcukor
- 5 ek kókuszreszelék
- őszibarackbefőtt, 4 db felezett őszibarack
- 1/4 kk őrölt kardamom
- csipet só
- Fél órára a tápiókát áztasd be bőséges hideg vízbe.
- Ezalatt kicsit megszívja magát, de a felesleget mindenképp öntsd le róla. A főzéshez már szójatejet forralj, ebbe kanalazd a tápiókát.
- Ne felejtsd el csipet sóval ízesíteni (tudod, szinte minden édességbe kell!), majd 10 percig főzd takarékon.
- Ezután keverd el benne a cukrot és a kókuszreszeléket, így főzd további 3-4 percet.
- Közben turmixold össze az őszit a kardamommal, és ezt is keverd hozzá, hagy’ rottyanjon egyet.
Készen is vagy! Kanalazd poharakba és hűtsd be mindenképpen. Persze, ha meg tudod várni…
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II