Serpenyős paprika – érzésre | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Serpenyős paprika – érzésre

felvidéki egytálétel

Kedves barátomtól tanultam ezt a receptet egyszer. Sok volt a paprika, de a paradicsomot inkább kenyérhez ettük, így a lecsó ugrott. Ő meg azt mondta: mutatok valami nagyon régi ételt neked.
Egyszerű ez a recept, és mint sok ilyen, ettől nagyszerű is. Eszméletlen jó tud lenni a karamellizálódó hagyma és az illatos paprika együtt.

És mindez megvan magától egy serpenyőben a fedő alatt, sok dolgod nem lesz vele, megígérem. :)
Eheted mondjuk friss kenyérrel, vagy magában reggelire vagy vacsorára. Hidegen belekeverheted a salátádba. Pakolhatod spéci szendvicsbe is!

Hozzávalók egy serpenyőnyi adaghoz (persze ettől nyugodtan térj el. Nyugodtan: ÉRZÉSRE! :)

  • 2 kg zöldpaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • só, bors, olaj
  1. A vöröshagymát vágd vékonyra és fonnyaszd meg olajon. Amíg ez zajlik, ess neki a paprikának. Vedd ki a csumáját és csíkozd fel.
  2. A paprikát halmozd rá a hagymára. Sózd és borsozd is.
  3. Ezután lassú tűzön, fedő alatt pirítsd, párold a saját levében. Nagyon fontos, hogy lassan történjen a készítés. Időnként forgasd meg, hogy mindenhol kapjon a tűzből. Akkor lesz kész, amikor karamellizálódott a hagyma és teljesen megpuhult a paprikád. Ez kb. fél óra, de piríthatod, amíg jól esik, és ahogy a legjobban szereted. :)

 

Ugye, hogy milyen egyszerű? Jó étvágyat!

Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.