Vegán besamel | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán besamel

Adj te is élményt karácsonyi ajándékba. :) 🎁🎄🎁 
Ha szeretnél meglepni valakit egy főzőtanfolyammal,
de még nem tudod a dátumot, kérj BIANCO ajándékutalványt.

Ünnepi készülődésnek pedig gyertek el a decemberi 🍬 szaloncukor-készítő 🍬 tanfolyamra,
ahol karácsonyi hangulatban készíthetitek el a saját szaloncukrotokat :) ❤️💚❤️


Növényi tej nélkül

Történt egyszer, hogy rakott kelkáposztát sütöttem, és a besamel csak akkor jutott eszembe, amikor már nemhogy megvolt a bevásárlás, de majdnem megsült a művem.

Sebaj, gondoltam, két perc alatt összeütök egy jó kis szószt a tetejére. Persze. Csak az a baj, hogy előtte megszaladt a reggeli műzli, és pont nem volt itthon növényi tej. Csinálni már nem volt időm, most mi lesz? A rakottas mindenhogy jó, de bizony a rásült, barnára foltosodott besamellel az igazi! 

És akkor jött a mentő ötlet: csicserit fogok leturmixolni. Lehetett volna fehér bab is, de a spejzom adott készletéből kellett gazdálkodnom. Így született meg egyszerű turmixolás és sűrítés után a csicseris besamel. :)

Hozzávalók 1 nagy sütőtál rakotthoz

  • 100 g (főtt) csicseriborsó + 400 ml víz (vagy ha van otthon növényi tej, akkor használj 400 ml növényi tejet csicseriborsó nélkül)
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 ek liszt
  1. Csicseriborsó turmixold simára először 100 ml vízzel, majd lazítsd tovább 300 ml hozzáöntésével.
  2. Ezután az olajon futtasd meg a lisztet. Pillanatok alatt besűrűsödik, húzd is le gyorsan.
  3. Az olajas rántást öntsd fel a (hideg) csicseriborsós turmixszal.
  4. Most sózd meg, tedd vissza a tűzre, és forrald fel. Kevergesd folyamatosan, és szép, krémes masszát kapsz,. Ha mégsem, szabadítsd rá a botmixered! :) A végeredményt bármilyen rakott tetejére rá tudod sütni, nagyon finom lesz. :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán – júl.26.
Haladó vegán (Superfood)
– aug.15.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.