Sárgaborsó hummusz | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Sárgaborsó hummusz

Egyszer volt, hol nem volt egy zacskó sárgaborsó. :) Olyan ritkán használom, akkor is leves a vége, hát kerestem most valami más rendeltetést neki. Egyáltalán nem bántam meg, sőt! A főzési idő pl. tizedannyi, mint a csicseriborsónál, amivel már kapott is egy piros pontot. :)
Ezt a hummuszt is teheted kenyérre, eheted villával, kanalazhatod csak úgy, magában..
Extra tipp: Ha van kedvenc fűszered, szórd meg vele vagy töltsd bele zöldségekbe egy ínyenc hidegtálhoz!

Hozzávalók egy közepes tálhoz (kb. 3-4 adag)

  • 100 g sárgaborsó
  • 2 pohár víz
  • 1 paradicsom
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 mk só
  • római kömény és chilli paprika ízlés szerint

  1. A sárgaborsót áztasd be hideg vízbe fél órára, majd szűrd le.
  2. Válaszd ki az edényt, amiben megfőzöd. Tegyél bele egy evőkanál olívaolajat, és reszeld bele a fokhagymát és a fűszereket. Pár pillanat elég neki, és illatozni kezd.
  3. Akkor borítsd bele a sárgaborsót. Pirítsd őket kicsit, majd tedd hozzá a felkockázott paradicsomot és öntsd fel 2 pohárnyi hideg vízzel.
  4. Hagyd megfőni, csak aztán sózd meg, majd hagyd kihűlni. Én nem is pürésítettem, elég volt a villás összetörés, hogy maradjanak benne darabok. Ha te krémesebbre szeretnéd, egy sima botmixer fél perc alatt teljesen pépes állagot ad neki.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi Tejek és Tejtermékek I

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.