Lehet-e ízes, szaftos, hagyományos rakott krumplit sütni húskészítmények és tejtermékek nélkül, tisztán növényi alapanyagokból? De még mennyire!
Az íze mennyei, viszont se nem puffaszt, se nem telít el, sőt: koleszterin egy szál se. :)
Pillanatok alatt kész van, és pillanatok alatt el is fogy. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók két személyre:
- 1 kg krumpli
- 100 g tofu
- 1 szál gabonakolbász*
- 200-200 ml szójajoghurt és növényi tejszín
- só, bors, oregánó
- olívaolaj
- A krumplit főzzük meg sós vízben, majd hámozzuk meg, és vágjuk karikákra.
- A tepsiben rétegezzük a krumplit, az elmorzsolt gabonakolbászt, a csíkokra vágott tofut. Közben sózzuk, fűszerezzük, locsoljuk meg olívaolajjal. Forró sütőben süssük fél órát.
- Öntsük le a megsült rakott krumplit az elkevert tejszínes joghurttal, és tegyük vissza még pár percre a sütőbe.
* Extra tipp 1: Ha esetleg nincs otthon gabonakolbász, megoldhatjuk a dolgot erősebb fűszerezéssel is: tegyünk bele több pirospaprikát, fokhagymát, őrölt köménymagot, borsot, az eredmény nagyon hasonló lesz.
Extra tipp 2: A sütés utolsó pár percében olvasszunk reszelt növényi sajtot a krumpli tetejére, vagy hagyjunk az öntetből az asztalra is, hogy a tányéron is meg tudjuk vele locsolni a rakottat.
Elkészítési idő: 30 perc
Sütési idő: 30 perc
Ez egy vegán recept volt. :) Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a főzőtanfolyamaimat is:
Kezdő Vegán
Haladó Vegán (A mindennapi superfood)
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven