A stroganoff eredetileg orosz étel, ami 150 évvel ezelőtt indult világhódító útjára. Meglehetősen sikeres volt ez az út, hiszen ma Kanadától az USA-n át Brazíliáig, Angliától Ausztráliáig, Skandináviától Iránon át egészen Kínáig és Japánig szeretik. Ennyi ember nem tévedhet.
Természetesen a variációk száma bőséges, lássunk most egy vega változatot.
Hozzávalók három adaghoz:
- 375 g szejtán
- 375 g csemege uborka
- 375 g laskagomba
- 1 mokkáskanál majoránna
- 1 dl olaj
- 1 vöröshagyma
- 2 dl (növényi) tejszín
Előkészületek: vágjuk félcenti vastag csíkokra a hagymát, az uborkát, a szejtánt és a gombát pedig egycentis vastagságúakra.
- Az olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott hagymát nagy lángon, majd dobjuk rá a gombát. A továbbiakban gyakori kevergetés mellett fogjuk majd a hozzávalókat ehhez pirítani.
- 10 perc elteltével a leve már kezd elfőni, ekkor dobjuk rá a szejtánt. Sózzuk, borsozzuk a ragut, ízesítsük majorannával.
- Újabb 10 perc elteltével a szejtán kezd megpirulni, adjuk hozzá az uborkát.
- Hagyjuk 10 percig pirulni, majd öntsük le a tejszínnel.
- Rottyanjon egyet, és kész is. Rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé! |
![]() |
Facebook hozzászólások