Vega stroganoff | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vega stroganoff

A stroganoff eredetileg orosz étel, ami 150 évvel ezelőtt indult világhódító útjára. Meglehetősen sikeres volt ez az út, hiszen ma Kanadától az USA-n át Brazíliáig, Angliától Ausztráliáig, Skandináviától Iránon át egészen Kínáig és Japánig szeretik. Ennyi ember nem tévedhet.
Természetesen a variációk száma bőséges, lássunk most egy vega változatot.
Hozzávalók három adaghoz:

 • 375 g szejtán
 • 375 g csemege uborka
 • 375 g laskagomba
 • 1 mokkáskanál majoránna
 • 1 dl olaj
 • 1 vöröshagyma
 • 2 dl (növényi) tejszín

Előkészületek: vágjuk félcenti vastag csíkokra a hagymát, az uborkát, a szejtánt és a gombát pedig egycentis vastagságúakra.

 1. Az olajon pirítsuk meg a csíkokra vágott hagymát nagy lángon, majd dobjuk rá a gombát. A továbbiakban gyakori kevergetés mellett fogjuk majd a hozzávalókat ehhez pirítani.
 2. 10 perc elteltével a leve már kezd elfőni, ekkor dobjuk rá a szejtánt. Sózzuk, borsozzuk a ragut, ízesítsük majorannával.
 3. Újabb 10 perc elteltével a szejtán kezd megpirulni, adjuk hozzá az uborkát.
 4. Hagyjuk 10 percig pirulni, majd öntsük le a tejszínnel.
 5. Rottyanjon egyet, és kész is. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc

Töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket a Hírlevél feliratkozás mellé!
édesség, vacsi fehér
Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.