Egy torta, és a nyomában mennyei karamellás, sült fahéjas illatok a konyhámban.
Hogy lehet almatorta ennyire egyszerű és elronthatatlan? :)
Én meg egyszerűen imádom az ilyen sikerélményeket!
Melegen, langyosan, hidegen is isteni, teával pont az ilyen télbúcsúztató délutánok kísérőjének született.
Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:
- 1 kg alma
- 180 g fehér liszt
- 70 g teljes kiőrlésű liszt
- 150 g nádcukor
- 100 g kókuszolaj
- 150 ml növényi tej
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- fél zacskó sütőpor
- fél mokkáskanál só
- Keverjük össze a liszteket, a sütőport, a sót és 100 g cukrot egy tálban.
- Öntsük hozzá a tejet és a kókuszolajat. Keverjük jól el, hogy lágy tésztát kapjunk. Töltsük a tésztát a kiolajozott tortaformába.
- Az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki, és negyedeljük. Vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre, és ezzel rakjuk ki a torta tetejét. Körkörösen haladjunk kívülről befelé, és készítsünk több réteget, amíg az alma el nem fogy.
- Hintsük meg fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süssük meg a tortát. Hagyjuk letakarva kihűlni szeletelés előtt.
Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin is.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet |
Facebook hozzászólások