CsodAlmatorta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
CsodAlmatorta

Egy torta, és a nyomában mennyei karamellás, sült fahéjas illatok a konyhámban.
Hogy lehet almatorta ennyire egyszerű és elronthatatlan? :)
Én meg egyszerűen imádom az ilyen sikerélményeket!

Melegen, langyosan, hidegen is isteni, teával pont az ilyen télbúcsúztató délutánok kísérőjének született.

Hozzávalók egy 26 cm átmérőjű formához:

  • 1 kg alma
  • 180 g fehér liszt
  • 70 g teljes kiőrlésű liszt
  • 150 g nádcukor
  • 100 g kókuszolaj
  • 150 ml növényi tej
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • fél zacskó sütőpor
  • fél mokkáskanál só
  1. Keverjük össze a liszteket, a sütőport, a sót és 100 g cukrot egy tálban.
  2. Öntsük hozzá a tejet és a kókuszolajat. Keverjük jól el, hogy lágy tésztát kapjunk. Töltsük a tésztát a kiolajozott tortaformába.
  3. Az almát hámozzuk meg, csumázzuk ki, és negyedeljük. Vágjuk 3-4 mm vastag szeletekre, és ezzel rakjuk ki a torta tetejét. Körkörösen haladjunk kívülről befelé, és készítsünk több réteget, amíg az alma el nem fogy.
  4. Hintsük meg fahéjjal és a maradék cukorral, és 200 fokos sütőben süssük meg a tortát. Hagyjuk letakarva kihűlni szeletelés előtt.

Ezt a receptünket átvette a Veganinja magazin is.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc + sütés

További recepteket ITT találsz.

 
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két ajándék receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzetkönyvek (150x90)_1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.