Mostanában nagyon divatosak a kókusztejjel ízesített zöldségkrémlevesek, sokszor látok ilyet reformétkezdékben, de még a kicsit is egzotikusabb ebéd menükben is. Sajnos előfordul, hogy ezek csak elriasztják az embereket a további kókuszos próbálkozásoktól, mert túl sok kókuszt használnak, pedig semmilyen ételnek nem tesz jót, ha valamelyik íz “kilóg”.
A kókusz is olyan, mint a sminkelésnél használt alapozó: pontosan annyi kell belőle a bőrre, ami még nem látszik, de megadja a tónust, a ragyogó sugárzást és frissességet. Mindenki látott már túl sok vagy rossz minőségű az alapozót arcon. (…) Ebbe a levesbe is pontosan annyi kókusz kell, ami még nem érződik ki, hanem belesimul, és így kölcsönöz érdekes illatot és aromát minden falatnak. :)
Bátorság! Isteni lesz a leves! :)
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 300 g brokkoli
- 1 közepes krumpli
- fél fej hagyma
- 3 evőkanál olaj
- 4 evőkanál worcester szósz
- fél mokkáskanál őrölt köménymag
- 2 evőkanál tejszín (én szójatejszínt használtam)
- 3 evőkanál kókusztejpor
- 1 kávéskanál só
- bors
- Az apróra vágott hagymát megpirítjuk az olajon.
- Beletesszük a kockára vágott krumplit és brokkolit, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal, worcester szósszal és köménymaggal.
- Főzzük 15 percig, majd a tűzről levéve keverjük bele a tejszínt és a kókusztejport.
- Botmixerrel pépesítsük.
Ennyi az egész! :)
Extra tipp: Hidegen és melegen is nagyon finom.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet: |