Serpenyős spárgarakott | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Serpenyős spárgarakott

Egyszerűen imádom a spárgát! Kicsit karcos, karakteres zöld íze miatt tökéletes leves– és grill alapanyag, de párolhatjuk is, sőt, tésztához is jól passzol.

De ezzel koránt sincs vége a sornak! A napokban készítettem el ezt a nagyon különleges, de mégis teljesen egyszerű nyári serpenyős ételt krumpliból és spárgából.

A kapor üde íze szuperul feldobja, de érdemes állni hagyni kicsit, mert langyosan vagy hidegen az igazi! :)


 

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

  • 500 g krumpli
  • 250 g spárga (fél kiló megtisztítva)
  • 30 g liszt
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 kis csomag kapor
  • 1 babérlevél
  • 3 evőkanál olaj
  • só, bors
  1. A megpucolt, felkockázott krumplit a sós-babérlevéles vízben főzzük puhára, és törjük át krumplinyomón. Amikor már nem forró, keverjük hozzá a lisztet.
  2. Amíg a krumpli fő, a spárgát pucoljuk meg, a hagymát és a kaprot pedig vágjuk apróra. A hagymát futtassuk meg kis olajon, majd ezen az ágyon pároljuk meg a karikára vágott spárgát is, Ízesítsük kaporral, sóval és borssal.
  3. Szigorúan tapadásmentes serpenyőben kis olajat terítünk, és amikor forró, simítsuk bele a krumpli felét. Erre kerüljön az összes spárga, majd az egészet takarjuk be a krumpli másik felével.
  4. Amikor a lepény egyik felét alacsony lángon megsütöttük, egy nagy tányér segítségével fordítsuk meg. Így is süssük, hogy szép aranybarna legyen.
  5. Mindenképpen hagyjuk állni tálalás előtt.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc

További recepteket ITT találsz.

Tetszett ez a recept?  Szeretnél értesítést, ha új jelenik meg a blogon?
Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket is!

Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:

553abcbb93346.png 553abd12c58f6.png

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.