Tízperces vegán kréker | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Tízperces vegán kréker

A minap a blogkóstoló játékhoz egy társblogon kerestem valami nagyon egyszerűt, de tényleg valami teljesen egyszerűt és hagyományosat, amiben nincs semmi flikk-flakk és a lehető leggyorsabban megvan. Szégyen vagy sem, még egy gasztroblogger is kerülhet idő szűkébe a konyhában. (Sőt!)

Sokan alábecsülik az ilyen egyszerű recepteket. Igaz persze, hogy egy hatalmas habos és tűzijátékos torta elviszi még a legkülönlegesebb alkalmakkor is a pálmát, de vajon miből fogy mindig és mégis (észrevétlenül) a legtöbb? Mi az, amit mindenki szeret, és abbahagyni nem lehet? Hát, persze, hogy a SÓS RÁGCSA. :)

A kréker ezen kívül nagyon jól illik még krémlevesek és saláták mellé, és nyugodtan fogjanak hozzá a teljesen kezdők is. Elrontani nem lehet! :)


Hozzávalók egy nagy tepsihez:

  • 150 g (durum)liszt
  • 125 g margarin
  • 125 g natúr tofu
  • 1 kávéskanál só
  • A tetejére 2-3 evőkanál mák és hántolt napraforgómag
  1. A tofut aprítóban pürésítjük (vagy villával jól szétnyomkodjuk).
  2. Egy tálba tesszük a tofut, a felkockázott margarint és a sót, és kicsit elkeverjük.
  3. Kézzel beledolgozzuk a lisztet is, és addig gyúrjuk, amíg könnyen alakítható labdácskát nem kapunk.
  4. Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és szórjuk meg a magokkal. Ezután a sodrófával újra menjünk át a tésztán, hogy a magok belenyomódjanak, és kevésbé szóródjanak le róla később.
  5. Egy éles késsel vágjuk másfél centis négyzetekre, és 180 fokos sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.

A kréker az alábbi recept alapján készült:
http://mezeskalacskonyha.blogspot.hu/2014/07/sos-aprosag-turos-kocka.html

Elkészítés: 5-10 perc + sütés

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat