Egyszerűen imádom a spárgát! Kicsit karcos, karakteres zöld íze miatt tökéletes leves– és grill alapanyag, de párolhatjuk is, sőt, tésztához is jól passzol.
De ezzel koránt sincs vége a sornak! A napokban készítettem el ezt a nagyon különleges, de mégis teljesen egyszerű nyári serpenyős ételt krumpliból és spárgából.
A kapor üde íze szuperul feldobja, de érdemes állni hagyni kicsit, mert langyosan vagy hidegen az igazi! :)
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
- 500 g krumpli
- 250 g spárga (fél kiló megtisztítva)
- 30 g liszt
- 1 kis fej vöröshagyma
- 1 kis csomag kapor
- 1 babérlevél
- 3 evőkanál olaj
- só, bors
- A megpucolt, felkockázott krumplit a sós-babérlevéles vízben főzzük puhára, és törjük át krumplinyomón. Amikor már nem forró, keverjük hozzá a lisztet.
- Amíg a krumpli fő, a spárgát pucoljuk meg, a hagymát és a kaprot pedig vágjuk apróra. A hagymát futtassuk meg kis olajon, majd ezen az ágyon pároljuk meg a karikára vágott spárgát is, Ízesítsük kaporral, sóval és borssal.
- Szigorúan tapadásmentes serpenyőben kis olajat terítünk, és amikor forró, simítsuk bele a krumpli felét. Erre kerüljön az összes spárga, majd az egészet takarjuk be a krumpli másik felével.
- Amikor a lepény egyik felét alacsony lángon megsütöttük, egy nagy tányér segítségével fordítsuk meg. Így is süssük, hogy szép aranybarna legyen.
- Mindenképpen hagyjuk állni tálalás előtt.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
További recepteket ITT találsz.
Tetszett ez a recept? Szeretnél értesítést, ha új jelenik meg a blogon? Akkor iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket is! Szupergyors Édességek és Szupergyors Vacsorák receptfüzet:
|
Facebook hozzászólások