A minap a blogkóstoló játékhoz egy társblogon kerestem valami nagyon egyszerűt, de tényleg valami teljesen egyszerűt és hagyományosat, amiben nincs semmi flikk-flakk és a lehető leggyorsabban megvan. Szégyen vagy sem, még egy gasztroblogger is kerülhet idő szűkébe a konyhában. (Sőt!)
Sokan alábecsülik az ilyen egyszerű recepteket. Igaz persze, hogy egy hatalmas habos és tűzijátékos torta elviszi még a legkülönlegesebb alkalmakkor is a pálmát, de vajon miből fogy mindig és mégis (észrevétlenül) a legtöbb? Mi az, amit mindenki szeret, és abbahagyni nem lehet? Hát, persze, hogy a SÓS RÁGCSA. :)
A kréker ezen kívül nagyon jól illik még krémlevesek és saláták mellé, és nyugodtan fogjanak hozzá a teljesen kezdők is. Elrontani nem lehet! :)
Hozzávalók egy nagy tepsihez:
- 150 g liszt
- 125 g margarin
- 125 g natúr tofu
- 1 kávéskanál só
- A tetejére 2-3 evőkanál mák és hántolt napraforgómag
- A tofut aprítóban pürésítjük (vagy villával jól szétnyomkodjuk).
- Egy tálba tesszük a tofut, a felkockázott margarint és a sót, és kicsit elkeverjük.
- Kézzel beledolgozzuk a lisztet is, és addig gyúrjuk, amíg könnyen alakítható labdácskát nem kapunk.
- Lisztezett deszkán nyújtsuk ki 1 cm vastagra, és szórjuk meg a magokkal. Ezután a sodrófával újra menjünk át a tésztán, hogy a magok belenyomódjanak, és kevésbé szóródjanak le róla később.
- Egy éles késsel vágjuk másfél centis négyzetekre, és 180 fokos sütőben süssük meg 20-25 perc alatt.
A kréker az alábbi recept alapján készült:
http://mezeskalacskonyha.blogspot.hu/2014/07/sos-aprosag-turos-kocka.html
Elkészítés: 5-10 perc + sütés
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán – A mindennapi Superfood
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
Kezdő Vegán Angol nyelven