Ha szendvics, akkor a legtöbb ember rögtön valamilyen tejtermékre vagy húskészítményre gondol. Nem is csoda, hiszen a menzán vagy az utcai büfékben sem lehet semmi mást kapni.
De hogy miért, az számomra felfoghatatlan. Hiszen kenyérbevaló készíthető rengetegféle zöldségből, az összes hüvelyesből, és – gondoltad volna? – még a gabonákból is.
Miért maradnál le az ilyen a fantasztikus változatosságról? :)
Ezt az izgalmas pástétomot elkészítettem a Fem3 Café tévéműsorában (link) is.
Hozzávalók egy közepes tálhoz:
- 100 g köles
- 4 evőkanál olívaolaj (30 ml)
- 1/2 citrom leve
- 1/2 mokkáskanál fokhagyma granulátum
- 1-1 púpozott mokkáskanál oregánó és kakukkfű
- 1 kávéskanál friss petrezselyem
- A kölest főzzük meg 5 dl vízben, amibe 1 kávéskanál sót tettünk. Takarékon 15-20 perc után puha lesz a köles, és a víz elpárolog. Érdemes megkóstolni, hogy ne maradjon kemény a közepe, de ha már szétnyílnak a szemek, az jó jel.
- Ezután turmixoljuk össze a többi hozzávalóval. Szükség esetén 1-2 evőkanál víz hozzáadásával könnyen tovább krémesíthetjük.
Extra tipp: bazsalikomlevelekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 2 perc + főzés
További recepteket ITT találsz.
Iratkozz fel a Hírlevélre, és mellé töltsd le ITT két AJÁNDÉK receptfüzetünket!
SZUPERGYORS ÉDESSÉGEK ÉS SZUPERGYORS VACSORÁK RECEPTFÜZET
Facebook hozzászólások