Ezt a receptet annak írtam, aki szereti a petrezselymet. Mily meglepő..! :)))
Persze aki annyira nincs érte oda, az esetleg (részben) helyettesítheti bármilyen más zölddel, pl. spenóttal, de a bátrabbak próbálkozhatnak a zeller zöldjével is!
A petrezselyem ugyanakkor fantasztikus növény, és méltánytalanul keveset eszünk belőle, ha csak mutatóban rakunk a tányérra a színéért.
A zöldje ásványi anyagokban rekorder (kálium, vas), és kiemelkedően nagy mennyiségű C-, A-, és E- vitamint tartalmaz. Kiváló vízhajtó, és tele van finom illóolajokkal is. Ezek miatt szuper nyugtató, és jót tesz a magas vérnyomásnak, vizesedésnek.
Csökkenti a szervezet allergiás reakciót is, ezért a petrezselyem segít nekünk még a szúnyogcsípéskor és a nyári tüsszögések idején is.
Hozzávalók két személyre:
- negyed vöröshagyma
- negyed gerezd fokhagyma
- 3 kis krumpli
- fél mk mustár
- fel mk kurkuma
- késhegynyi pirospaprika
- 1 mk só, bors, olaj
- 1 nagy marék petrezselyemzöld
- Egy evőkanál olívaolajon fonnyaszd meg először a vörös- majd fokhagymát.
- Kanalazd rá a mustárt, és szórd bele a meghámozott, felkockázott krumplit. Most készítjük a leves alapot.
- Öntsd fel 3 dl vízzel, és főzd meg a porított fűszerekkel. Hagyd kicsit kihűlni.
- Utoljára turmixold bele a petrezselymet. Ezt már nem kell főzni, maradjon nyers. A krumplis levest öntsd be a botturmix poharába, dobd bele a megmosott zöldet, és turmixold krémesre.
- Extra tipp: sült hagymával tálalva nagyon finom! :)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán