Petrezselyemleves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Petrezselyemleves

Bowl with Raw Vegetables clipart. Free download transparent .PNG | Creazilla   Kezdő vegán tanfolyam

Vegetables clipart   Görög vegán tanfolyam

Vegetables in a basket clipart    Haladó vegán tanfolyam

Ezt a receptet annak írtam, aki szereti a petrezselymet. Mily meglepő..! :)))
Persze aki annyira nincs érte oda, az esetleg (részben) helyettesítheti bármilyen más zölddel, pl. spenóttal, de a bátrabbak próbálkozhatnak a zeller zöldjével is!

A petrezselyem ugyanakkor fantasztikus növény, és méltánytalanul keveset eszünk belőle, ha csak mutatóban rakunk a tányérra a színéért.
A zöldje ásványi anyagokban rekorder (kálium, vas), és kiemelkedően nagy mennyiségű C-, A-, és E- vitamint tartalmaz. Kiváló vízhajtó, és tele van finom illóolajokkal is. Ezek miatt szuper nyugtató, és jót tesz a magas vérnyomásnak, vizesedésnek.
Csökkenti a szervezet allergiás reakciót is, ezért a petrezselyem segít nekünk még a szúnyogcsípéskor és a nyári tüsszögések idején is.

Hozzávalók két személyre:

  • negyed vöröshagyma
  • negyed gerezd fokhagyma
  • 3 kis krumpli
  • fél mk mustár
  • fel mk kurkuma
  • késhegynyi pirospaprika
  • 1 mk só, bors, olaj
  • 1 nagy marék petrezselyemzöld
  1. Egy evőkanál olívaolajon fonnyaszd meg először a vörös- majd fokhagymát.
  2. Kanalazd rá a mustárt, és szórd bele a meghámozott, felkockázott krumplit. Most készítjük a leves alapot.
  3. Öntsd fel 3 dl vízzel, és főzd meg a porított fűszerekkel. Hagyd kicsit kihűlni.
  4. Utoljára turmixold bele a petrezselymet. Ezt már nem kell főzni, maradjon nyers. A krumplis levest öntsd be a botturmix poharába, dobd bele a megmosott zöldet, és turmixold krémesre.
  5. Extra tipp: sült hagymával tálalva nagyon finom! :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.