Nálam minden lecsófőzés eleve úgy néz ki, hogy ipari mennyiségű paprikával futok neki, mert nemcsak mindenki imádja, de ráadásul hajlandó megenni másodszor, harmadszor, sőt, negyedszer is. :) <3
Aztán történt nemrég, hogy annyira biztosra mentem, hogy véletlenül kétszer vásároltam meg a lecsónak valót. Még jó, hogy kényelmesen eláll, de a végeredmény mégis mindenféle egyéb paprikából készült étel lett. Sütőben rakott paprika, töltött paprika, paprikaleves stb.
Kipróbáltam ezt a rántott paprikakarikát is, és teljesen beleszerettem. :) Olyan, mint a hagymakarika, de azért mégis más kicsit. A paprika íz meglepetésként jön elő a szádban, amolyan lecsós beütése lesz tőle (már itt jók vagyunk.. :D ).
Kicsit könnyebb elkészíteni is, pl. a karika belsejére sem kell ötleteket gyártani. ;) Snacknek, mártogatósnak, köretnek is szuper! Fűszerezheted kedved szerint.
- 2 darab paprika (kápia vagy zöldpaprika is szuper)
- 2 ek tönkölyliszt (de bármilyen jó)
- 2 csipet só
- 1 csipet római kömény (vagy amit szeretsz)
- 2 ek prézli
- A lisztet keverd össze a fűszerekkel, és lazítsd annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Nekem ehhez kb. 6 ek víz kellett, de függ a liszt fajtájától is.
- A paprikát vágd 1 cm-es karikákra és forgasd meg a tésztában. Jól csepegtesd, rázogasd le, majd forgasd meg a prézliben is.
- Forró olajban süsd ki.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 10 perc (tényleg!)
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood