Rántott paprikakarikák | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Rántott paprikakarikák

Nálam minden lecsófőzés eleve úgy néz ki, hogy ipari mennyiségű paprikával futok neki, mert nemcsak mindenki imádja, de ráadásul hajlandó megenni másodszor, harmadszor, sőt, negyedszer is. :) <3

Aztán történt nemrég, hogy annyira biztosra mentem, hogy véletlenül kétszer vásároltam meg a lecsónak valót.  Még jó, hogy kényelmesen eláll, de a végeredmény mégis mindenféle egyéb paprikából készült étel lett. Sütőben rakott paprika, töltött paprika, paprikaleves stb.

Kipróbáltam ezt a rántott paprikakarikát is, és teljesen beleszerettem. :) Olyan, mint a hagymakarika, de azért mégis más kicsit. A paprika íz meglepetésként jön elő a szádban, amolyan lecsós beütése lesz tőle (már itt jók vagyunk.. :D ).
Kicsit könnyebb elkészíteni is, pl. a karika belsejére sem kell ötleteket gyártani. ;) Snacknek, mártogatósnak, köretnek is szuper! Fűszerezheted kedved szerint.

  • 2 darab paprika (kápia vagy zöldpaprika is szuper)
  • 2 ek tönkölyliszt (de bármilyen jó)
  • 2 csipet só
  • 1 csipet római kömény (vagy amit szeretsz)
  • 2 ek prézli
  1. A lisztet keverd össze a fűszerekkel, és lazítsd annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Nekem ehhez kb. 6 ek víz kellett, de függ a liszt fajtájától is.
  2. A paprikát vágd 1 cm-es karikákra és forgasd meg a tésztában. Jól csepegtesd, rázogasd le, majd forgasd meg a prézliben is.
  3. Forró olajban süsd ki.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 10 perc (tényleg!)

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat