Keksz a Télapónak | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Keksz a Télapónak

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Vegán Szaloncukor-készítő főzőtanfolyam

Régi adósságot törlesztek most: nem ma volt, hogy megígértem nektek a vegán digestive keksz szendvicselt változatát. Ezt a kekszet megkenheted bármilyen lekvárral, de ha igazán jót akarsz, és igazán hedonista kekszet akarsz, készíts bele külön a szuper superfood-os csokikrémet! Meglátod, teljesen egyszerű, csak két hozzávalós, és tényleg gyorsan megvan. :D
A csokikrém receptjét ITT találod.

És, hogy miért vettem elő ezt a receptet most? Hát, jön a Mikulás… Ez lesz a meglepije a kedves előadásért (színházi) cserébe. Sütök egy halommal, és betesszük egy szép papírdobozba. Remélem, fog neki örülni! :)

Hozzávalók egy nagy tepsihez:

  • 220 g fehér tönkölyliszt
  • 60 g zabpehelyliszt
  • 1 csapott mk só
  • 1 kk sütőpor
  • 75 g nádporcukor
  • 80 g kókuszzsír (darabos)
  • 150 ml növényi tej
  • 1/2 mk vaníliapor
  • 1/2 mk őrölt fahéj

Előkészületként melegítsd elő a sütőt 190 fokra, és egy tepsit bélelj ki sütőpapírral.

  1. A késes aprítóba szórd be a liszteket, a porcukrot, a sót, a sütőport és az illatos fűszereket. Indítsd be, hagy kavarja! :)
  2. Ezután add hozzá a kókuszzsírt, és készítsd oda a pohár tejet és evőkanalat. Indítsd be újra a gépet.
  3. Kanalanként add hozzá a tejet, látni fogod, mikor jó. Amikor összeállt labdává és nem morzsálódik sehol, de ne is legyen folyós. Nekem 11 evőkanálnyit kívánt a tésztám, de ez változhat.
  4. Ezután hintsd meg liszttel a labda alatt és a tetejét is egy kis liszttel, majd nyújtsd ki egyenletesen a labdát 2-3 mm vastagra. Szaggasd ki a kekszeket, és helyezd őket a tepsibe. Nem kell sok helyet hagyni közte, alig dagad meg a sütés alatt.
  5. 12-15 perc alatt megsül. Vigyázz, ne száradjon ki nagyon, ha aranylik a keksz széle és alja, már tökéletes.
  6. Hagyd teljesen kihűlni, majd a tetszőleges krémeddel ragaszd össze kettesével.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Vegán Szaloncukor-készítő

Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat