Rántott paprikakarikák | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
6
Rántott paprikakarikák

Nálam minden lecsófőzés eleve úgy néz ki, hogy ipari mennyiségű paprikával futok neki, mert nemcsak mindenki imádja, de ráadásul hajlandó megenni másodszor, harmadszor, sőt, negyedszer is. :) <3

Aztán történt nemrég, hogy annyira biztosra mentem, hogy véletlenül kétszer vásároltam meg a lecsónak valót.  Még jó, hogy kényelmesen eláll, de a végeredmény mégis mindenféle egyéb paprikából készült étel lett. Sütőben rakott paprika, töltött paprika, paprikaleves stb.

Kipróbáltam ezt a rántott paprikakarikát is, és teljesen beleszerettem. :) Olyan, mint a hagymakarika, de azért mégis más kicsit. A paprika íz meglepetésként jön elő a szádban, amolyan lecsós beütése lesz tőle (már itt jók vagyunk.. :D ).
Kicsit könnyebb elkészíteni is, pl. a karika belsejére sem kell ötleteket gyártani. ;) Snacknek, mártogatósnak, köretnek is szuper! Fűszerezheted kedved szerint.

  • 2 darab paprika (kápia vagy zöldpaprika is szuper)
  • 2 ek tönkölyliszt (de bármilyen jó)
  • 2 csipet só
  • 1 csipet római kömény (vagy amit szeretsz)
  • 2 ek prézli
  1. A lisztet keverd össze a fűszerekkel, és lazítsd annyi vízzel, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapj. Nekem ehhez kb. 6 ek víz kellett, de függ a liszt fajtájától is.
  2. A paprikát vágd 1 cm-es karikákra és forgasd meg a tésztában. Jól csepegtesd, rázogasd le, majd forgasd meg a prézliben is.
  3. Forró olajban süsd ki.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 10 perc (tényleg!)

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II
A Mindennapi Superfood

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.