Karácsonyi sült töltött paprika | Kertkonyha - Vegetáriánus receptek képekkel
Karácsonyi sült töltött paprika

A karácsonyi menü általában minden családnál valamilyen hagyományos fogás. Viszont idén mindenképp próbálj ki valami újat is, valami vegánt is, én azt mondom! (Vagy az egész menüd olyan lesz? <3 :) Annál jobb!)
Olyan ételt ajánlok, ami szerintem tökéletesen belesimul a többi közé, és kb. elkészül magától, alig kell vele foglalkozni. :) A hagyományos ízvilág miatt szerintem nagyon hálás fogás, és értékelik a nem vegánok is.

Nem utolsó sorban pedig GYÖNYÖRŰ! Az élénk piros-sárga-zöld színek hamisítatlan karácsonyi étellé teszik, az asztalod dísze lesz, az illatok pedig.. hmmm! :)

Használhatsz kápia paprikát, tv-paprikát, kisméretű kaliforniait is. Variáld a színeket, legyen piros és sárga is közte.

Hozzávalók:

  • 4 db paprika
  • 150 g füstölt tofu
  • 1/4 gerezd fokhagyma
  • 2-2 ek zöldborsó és kukorica
  • 2 ek barnarizs
  • 1/2 ek füstölt fűszerpaprika
  • olívaolaj, só
  1. Előkészületként főzz meg két evőkanál barnarizst. Készítsd elő a paprikákat is: vágd el őket hosszában, szedd ki a csumák nagyobb részét és fektesd mindet egy jénai tálba. Ehhez a művelethez először jól vizsgáld meg a paprikáidat. :) Fontos, hogy melyik a stabil oldaluk, és az sem hátrány, ha szép magas lesz majd a perem, ezért igyekezz a laposabb oldalánál kettévágni. Sózd, borsozd meg, kicsit spricceld meg olívaolajjal is őket.
  2. Ezután egy késes aprítóban turmixold össze a tofut a fokhagymával és 2-3 csipet sóval. Ne felejtsd el közben fellazítani 1 ek olivaolajjal és 2 ek vízzel. Ha nem kaptál füstölt tofut, jó a sima is, főleg, ha van otthon egy kis füstaromád, akkor tényleg ugyanott vagy a végén. Vedd ki a turmixból a krém 2/3-át, és egy külön tálban kézzel forgasd bele a főtt rizst, a borsót és a kukoricát. Ezután kóstold meg, hogy ízlik-e. Ez fontos! :)
  3. Ha elégedett vagy az ízével, a tölteléket simítsd a paprikákba, majd kis olajjal locsold meg. Tedd be a sütőbe sülni 190 fokon 45 percre.
  4. Amíg sül, készítsd el az öntetet. Ha minden igaz, a maradék 1/3 tofud még mindig a késes aprítódban figyel, és csak arra vár, hogy úgy csinálhasson, mintha ő lenne a tejföl! :) Ezért adj hozzá még 2-3 ek vizet és 1 mk ecetet. A sütés utolsó 10 percére simítsd a paprikák tetejére, és ha még nem tetted, itt mindenképp kapcsolj légkeverésre.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Vegán Szaloncukor-készítő

Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.

Adatvédelmi és Adatkezelési Szabályzat