Gombás-pesztós csigák | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
20
Gombás-pesztós csigák

Ó, az a zseniális pesztó! Megfigyelted már, hogy bármire ráteszed, jó lesz tőle? Gondolj csak bele, mit varázsol egy egyszerű, ízetlen kifőtt tésztából. Ebben a receptben meg ráadásul egy isteni, illatos pirított gomba mellé kerül!

És egy kis vicces: amikor a kislányom meghallotta, mit csináltam, ijedten kiáltott fel: Én nem akarok olyan aranyos, mászós kiscsigát enni! – Isten ments! :) Péksütemény ez, ha nem is a megszokott pogácsa, és nem is a kakaós csiga!

Hozzávalók 6-8 csigához (kis sütőtál)

  • 100 g gomba
  • 1/2 vöröshagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1/2 mk kakukkfű
  • 1/2 mk oregánó
  • 1 mk só
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 hatalmas ek zöld pesztó
  • 125 g teljes kiőrlésű liszt
  • 1 kk szárított élesztő
  • 1 ek étolaj
A tészta

A tésztagyúrás helyett nyugodtan vehetsz egy csomag élesztős pizzatésztát (de ne leveleset). Ugyanakkor annyira egyszerű megcsinálni a saját verziódat, és ha szeretnél egy kis sikerélményt, én azt mondom, állj neki annak a gyúrásnak. Kb. hamarabb megvan, mint elmenni a hűtős pult felé a boltban.. :)

  1. Egy evőkanál liszttel és 90 ml vízzel futtasd fel az élesztőt.
  2. Közben a lisztbe keverd bele 1/2 mk sót. Keverd bele az élesztőt és az olajat, majd gyúrd át kicsit. Hagyd kelni egy fél órát. Ezalatt az idő alatt pont el tudod készíteni a tölteléket.

Gomba
  1. A gombát mosd át és vágd vékony szeletekre.
  2. Az olajon párold meg a felaprított vöröshagymát, pár perc után dobd rá a reszelt (átnyomott) fokhagymát is.
  3. Ízesítsd kakukkfűvel és oregánóval, majd ezen a fantasztikusan illatos ágyon párold meg a gombát. Hogy irulni tudjon, csak a végén sózd meg 1/2 mokkáskanálnyival kb.
A műved összeállítása

  1. Amikor kész a tölteléked és kihűlt kicsit, jöhet a csigák összeállítása. Ehhez a tésztát terítsd ki, kend meg a pesztóval, hintsd meg a gombával és egy kis reszelt növényi sajttal. Ez az a sajt, ami híresen nem olvad a tetején, de aztán a belsejében mégis, ezért mindenképpen érdemes belülre is szórni belőle. Igyekeztem fotózni, ahogy ott olvadozik a gomba mellett. ;)
  2. Tekerd fel a tésztát, pont úgy mint a bejglit, majd vágj 4-5 cm vastag korongokat belőle. Már meg is vannak a csigák. :)
  3. Fektesd őket egy tepsibe, és süsd 20 percig 200 fokon.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi Tejek és Tejtermékek I

 

 

Recept ötlet: https://www.veganricha.com/vegan-pesto-pizza-rolls-recipe/

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.