A karácsony a hagyományokról szól, amihez természetesen hozzátartozik a székelykáposzta vagy töltött káposzta, vagy valamilyen káposzta. Én a székelykáposztát azért is nagyon szeretem, mert könnyen elkészíthetem előre, és csak fel kell melegíteni, amikor esszük. Másnap nemhogy nem lesz rosszabb, hanem csak finomabb! :)
Hozzávalók:
- 750 g savanyú káposzta
- 100 g szójakocka
- 1 fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 4 evőkanál lecsó (vagy 1 paradicsom és egy paprika apróra vágva)
- 1 kávéskanál őrölt csípős paprika
- 1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
- 1-1 kávéskanál őrölt köménymag, kakukkfű, borsikafű és bors
- 2 babérlevél
- 1 mokkáskanál természetes folyékony füstaroma
- vegán tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
- A szóját áztasd be másfélszeres sós és vegamixes vízbe. Akkor jó, ha a közepe is puha. Ezt gyorsíthatod, ha meleg vizet használsz.
- Egy másik edényben olajon párold meg a felaprított hagymákat, majd add hozzá a szójakockát. Kevergesd, pirítsd kicsit.
- Öntsd hozzá a lecsót (paprikát, paradicsomot) és sózd, fűszerezd. Engedd, hogy összerottyanjon a pörkölt.
- Elképzelhető, hogy a káposztát át kell mosni. A biztonság kedvéért kóstold meg előtte, és ha túl savanyú vagy sós, öblítsd át az egészet vagy a felét. Ezután keverd bele a szójához, és öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
- Kis lángon főzd kb. 45 percet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 60 perc
Nézd meg a Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.
Facebook hozzászólások