Vegán tejszínes-gombás tészta | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
1
Vegán tejszínes-gombás tészta
Egyetlen serpenyőben készül, házi növényi tejszínnel

Extra krémes, extra egyszerű, természetes táplálék.
Villámgyorsan kész, alig kell menjen a tűzhely, és mosogatni sem kell túl sokat utána.

Három lépés: a gombát meg kell pirítanod a hagymákon, majd vízzel felöntve megfőzni benne a tésztát, és végül hozzákeverni a krémesített napraforgómagot. Ennyi az egész! És egyetlen serpenyő. ♥♥♥

A recepthez a gombát a Chefgomba.hu biztosította.

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 200 g gomba
  • 200 g tészta
  • 4 ek napraforgómag
  • fél vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1-1 csipet szárított oregánó, majoránna és kakukkfű
  • 1 kk petrezselyem
  • 1 mk balzsamecet
  • 1 kk élesztőpehely
  • 1 mk mustár
  • 1 mk só
  • olívaolaj
  1. A napraforgómagot kétszeres mennyiségű vízzel forrázd le, és hagyd állni. Legjobb, ha a botturmix kelyhét használod erre, vagy egy akkora bögrét, amiben majd tudsz turmixolni.
  2. A hagymákat vágd apróra, a gombafejeket pedig kb. fél cm vastag szeletekre.
  3. A hagymákat 2-3 ek olívaolajon párold meg, majd dobd rá a gombát. A zöldfűszerekkel ízesítsd, és hagyd pirulni együtt is pár percig.
  4. Amikor a gomba sötétedni kezd, tedd rá a nyers tésztát, sózd meg, és öntsd fel fél liter vízzel.
  5. Amíg a tészta fő, turmixold össze a napraforgómagot az áztatóvizével és a többi ízesítővel. Legyen olyan krémes, amennyire csak lehet.
  6. Keverd ezt a fehér krémet a tésztához, majd öntsd fel annyi vízzel, amennyi a krémes állaghoz kell. Rottyan kettőt, és kész is. :)

Elkészítési idő: 20 perc

Jó étvágyat!

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.