A kelbimbót méltán emlegetik szuperélelmiszerként, hiszen a szervezet természetes védekező folyamatain őrködve hozzájárul a szép bőrhöz, a vérnyomás normalizálásához, az immunerősítéshez, a méregtelenítéshez, az ízületi reuma enyhítéséhez, sőt, javasolják még várandós anyáknak is.
Ugyanakkor időnként azoknak is ráfér egy kis feldobás, akik egyébként szeretik a jellegzetes, kicsit kesernyés ízét. Ezt a különleges receptet ajánlom köretnek vagy egy könnyű vacsorára akár magában és salátával, jóféle kenyérrel.
Hozzávalók két adaghoz:
- 250 g kelbimbó
- másfél-másfél teáskanál dijoni mustár, normál mustár, barnacukor és citromlé
- 3 evőkanál olívaolaj
- Egy nagyobb tálban készítsünk pácot az olajból, a mustárokból, citromléből és a cukorból.
- Öntsük bele a kelbimbókat és keveréssel juttassunk minden oldalukra.
- Tegyük sütőpapíros tepsibe, és 200 fokos sütőben süssük 30-45 percet.
Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Jó étvágyat!
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
♥ Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.