Kelbimbó karamellás szószban | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Kelbimbó karamellás szószban

kelbimbo_karamella (500x355)A kelbimbót méltán emlegetik szuperélelmiszerként, hiszen a szervezet természetes védekező folyamatain őrködve hozzájárul a szép bőrhöz, a vérnyomás normalizálásához, az immunerősítéshez, a méregtelenítéshez, az ízületi reuma enyhítéséhez, sőt, javasolják még várandós anyáknak is.

Ugyanakkor időnként azoknak is ráfér egy kis feldobás, akik egyébként szeretik a jellegzetes, kicsit kesernyés ízét. Ezt a különleges receptet ajánlom köretnek vagy egy könnyű vacsorára akár magában és salátával, jóféle kenyérrel.

Hozzávalók két adaghoz:

  • 250 g kelbimbó
  • másfél-másfél teáskanál dijoni mustár, normál mustár, barnacukor és citromlé
  • 3 evőkanál olívaolaj
  1.  Egy nagyobb tálban készítsünk pácot az olajból, a mustárokból, citromléből és a cukorból.
  2. Öntsük bele a kelbimbókat és keveréssel juttassunk minden oldalukra.
  3. Tegyük sütőpapíros tepsibe, és 200 fokos sütőben süssük 30-45 percet.

Elkészítési idő: 15 perc + sütés
Jó étvágyat!

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

♥ Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.