A "kukoricás kutya" (corn dog) | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
A “kukoricás kutya” (corn dog)

A farsang utolsó három napja, azaz a legnagyobb mulatságok ideje kezdődik ma.
A farsangvasárnaptól hamvazószerdáig tartó három nap világszerte a karnevál csúcspontja, miközben a “farsangfarki” ünneplést megtaláljuk a magyar népszokások között is. Ilyenkor “meg kellett enni mindent, meg kell inni mindent”, mivel ezután már a húsvétot megelőző böjt kezdődött.


Ez volt az az időszak, amikor olyat is szabadott, amit egész évben nem, pl. a nők férfi módjára ihattak, zenére vigadhattak, sőt, főzniük sem kellett, és azt ette a család, amit előzőleg elkészítettek, pl. fánkot.
Én most mégis arra biztatok mindenkit, hogy főzzön valami finomat ma. :)

Ehhez a tengerentúlról hoztam receptet: a hagyományos corn dog-ot, azaz virslit kukoricás bundában. Nagyon egyszerű, ismerős íz, de mégsem az a teljesen megszokott étel. Az amerikai kontinensen farsangi mulatságok, vurstlik elengedhetetlen kísérője ez, amit mustárral, ketchuppel egyaránt fogyaszthatunk.
Pillanatok alatt megvan, és utána lesz időnk akár még mulatozni is.

 

Hozzávalók

 • 8 db virsli (én szójavirslit használtam)
 • 150 kukoricadara
 • 100 g liszt
 • 200 ml tej (én mandulatejet használtam)
 • 20 g (1 evőkanál) cukor
 • 7 g sütőpor
 • 1/4 tk só
 • hurkapálcika és egy magas vizespohár

Elkészítés

 1. A virsliket szabadítsuk meg az esetleges műbéltől, és egyenként húzzuk fel őket hurkapálcikákra. A pálcika egyik vége lógjon ki pár centire a virsliből.
 2. Készítsük el a bundázótésztát: egy tálban alaposan keverjük el a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót. Adjuk hozzá a tejet és keverjük simára. Akkor jó, ha sűrű masszát kaptunk.
 3. A tésztát töltsük magas pohárba a bundázáshoz. A virsliket először hempergessük meg lisztben, így mártsuk a tésztába. Vigyázzunk, ne legyen rajta túl sok a bunda, mert az sütés közben elvesztheti a formáját.
 4. Egy serpenyőben forró és bőséges olajban süssük ki, közben forgassuk, hogy minden oldala szép barna színt kapjon.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 15 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.