Édesanyám mindig azt mondta: nem az évszakhoz kell öltözni, hanem az időjáráshoz.
Igen anyu, igazad van. :) Én se a hűtőben figyelő görögdinnyét kívánom ma, hanem egy jó, tartalmas levest. Júliusban levest? Hát, most mit csináljak, ha egyszer októberi az idő??? ;)
Hozzávalók 3-4 személyre:
- 300 g savanyú káposzta
- 250 g krumpli
- 250 g növ. tejszín (én szójatejszínt használtam)
- 250 g vega füstölt virsli
- fél fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- fél kávéskanál köménymag
- 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika, csípős pirospaprika ízlés szerint, 1 evőkanál bio ételízesítő, 1 evőkanál ecet, só
- olaj
- A vega virslit vágd kisebb kockákra, és pár evőkanálnyi olajon pirítsd át egy nagy lábosban.
- Ezen az ágyon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát és köménymagot, rendre pár percenként hozzáadva őket.
- Vedd le a tűzről, és hintsd meg a pirospaprikával.
- Ezt a jó magyaros alapot öntsd fel egy liter vízzel, ízesítsd sóval és kis ételízesítővel. Adj hozzá a felaprított káposztát is. Tedd vissza a tűzre, és forrald fél órát.
- Ezalatt tisztítsd meg a krumplit, és kockára vágva add a leveshez, amit így további tíz percig főzd.
- Utoljára a tejszínt keverd be egy evőkanálnyi ecettel és egy kis levessel, majd az egészet visszaöntve a nagy fazékba, főzd össze a levesedet.
- És most jól figyelj, mert a végén “meg fog szólalni”! ;)
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat:
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán
Facebook hozzászólások