Vegán frankfurti leves | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
2
Vegán frankfurti leves

Vegán karácsonyi vacsora főzőtanfolyam egy Fantasztikus menü, amivel új hagyományt teremthetsz magadnak.

Részletek  és jelentkezés ITT 

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Örök klasszikus a mai levesünk, természetesen vegán formában. Hiszen persze, hogy a hagyományos ízek és a növényi konyha jó barátok, sőt! Az egészet úgy szabod, ahogy neked tetszik. :) Egy finom, tartalmas leves pedig a legjobb, ami veled egy hideg napon megtörténhet!

Hozzávalók egy kisebb fazékhoz

  • fél fej kelkáposzta
  • 3 szem krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3+1+1 ek olívaolaj
  • fél mk füstölt fűszerpaprika
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 mk oregánó
  • fél mk őrölt kömény
  • két szál növényi virsli
  • 100 ml növényi tej (vigyázat, a vaníliás beütésű nagyon nem jó!)
  • 1 ek liszt
  • só, bors
  • 1 mk almaecet
  1. Három evőkanál olívaolajon párold meg a felaprított vöröshagymát és fokhagymát. A tűzről levéve szórd bele a fűszereket, és keverd el. Szagolj bele! – Ugye, milyen finom? Pedig a java csak most jön! :)
  2. Tedd rá a felaprított krumplit és annyi vizet, hogy ellepje. Amíg felforr, vágd vékony csíkokra a kelkáposztát. Én kivágtam az ér legkeményebb részét, de ezt rád bízom.
  3. Tedd hozzá a kelkáposztát is, és öntsd fel annyi vízzel, hogy ellepje.
  4. Ezután még 10 percet főzd forrás után. Amíg vársz, két dolgot is meg tudsz csinálni.
  5. A virslit karikázd fel és egy evőkanál olajon pirítsd át mindkét oldalát.
  6. Készítsd el a leves sűrítését. Ehhez én egy evőkanál olajon megfuttattam egy evőkanál lisztet, aztán pedig felöntöttem 1 dl szójatejjel, majd hagytam besűrűsödni a tűzön. Ezt keverd bele a levesbe, amit a hozzáadott virslivel is forralj 1 percet. A végén ízesítsd az ecettel.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 20 perc

Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.

Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Vegán Szaloncukor-készítő

Kezdő Vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Növényi Tejek és Tejtermékek I
Növényi Tejtermékek II7

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.