Rakott spagetti | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
10
Rakott spagetti

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy vegán lasagne és egy vegán pasztició. A kettejük nászából született ez a rakott spagetti!

Hozzávalók egy kis (20×30-as) sütőtálhoz

  • 250 g durum spagetti száraztészta
  • 150 g paradicsompüré
  • 1 kk kakukkfű
  • 1/2 kk bazsalikom
  • 2 sárgarépa
  • 2 szem krumpli
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 adag vegán besamel
  1. Vegyél elő egy fazekat és egy serpenyőt. A fazékban fogod megfőzni a tésztát, a serpenyőben pedig megpárolod a zöldségeket.
  2. A tésztát főzd meg a zacskón lévő utasítás szerint, vagyis maradjon al dente.
  3. Közben a krumplit és a sárgarépát szeleteld fel vékonyra. A serpenyőben először kis olajon pirítsd meg a felaprított vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát is, hagy illatozzon. Ezután jöjjenek a szeletelt zöldségek. Önts alá kis vizet, sózd meg, fedd le, majd hagyd párolódni pár percig.
  4. A paradicsomszószhoz a pürét keverd be a sóval, kakukkfűvel és bazsalikommal. Lazítsd fel az egészet két dl vízzel, hogy könnyebben terüljön és legyen miben összefőnie a rakottasodnak.
  5. Az összeállítás nem bonyolult, csak rétegezd a tésztát, zöldséget és szószt ilyen sorrendben. Arra figyelj, hogy a tésztát igyekezz minél jobban eloszlatni, hogy szépen egymás mellett feküdjenek a szálak. Ha nem sikerül tökéletesre, ne aggódj túlságosan azért. Két-három emeletet fogsz kapni.
  6. Süsd sütőben 200 fokon 30 percet kb., majd amikor már nem látod bugyborékolni, simítsd rá a vegán besamelt. Ez opciós persze, illetve helyettesítheted egy adag berántott növényi tejjel. (növényi tejes rántás). Tedd vissza még 10-15 percre sülni. Szeletelés előtt hagyd állni, hűlni kicsit, úgy könnyebb dolgod lesz, és szebb is lesz a tálalás. :)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! Ajándékba is adhatod! :)
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

 

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.