Vegán gyros grill nyárs laskagombából | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Vegán gyros grill nyárs laskagombából
Csoda három egyszerű lépésben

Van, hogy az embert elbizonytalanítja a komplikáltabb recept.. Hát, én itt pont fordítva jártam, mert abban kezdtem kételkedni, hogy vajon három egyszerű lépés tényleg elég lesz-e a csodához.
Na, hát, az a helyzet, hogy ELÉG! :)
De mitől is lesz jó ez a nyárs? Hát, természetesen a fűszerektől, aztán fontos a laskagombára jellemző ruganyos állag is, és végül az sem árt, ha nem félsz az egészet jól megsütni! :)

Jutalmad pedig az illatos, cuppanós, kívül ropogós, belül szaftos vegán gyros lesz. Csíkokra vágva töltheted pitába, adhatod körettel tányérra is.
Extra tipp: ki ne hagyd a tzatzikit vagy tahini szószt mellőle!

A recepthez a gombát a Chefgomba.hu biztosította.

Hozzávalók négy nyárshoz (3-4 személyre)

  • 600 g laskagomba
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 kk gyros fűszerkeverék
  • 1 ek olívaolaj
  • 3 fújás füstaroma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma reszelve
  1. A lilahagymát vágd negyedekbe, majd szedd levelekre. A laskát is finoman szedd szét, ha maradna pár méretes ernyő, azt inkább vágd ketté. Figyelem, a laskát nem szabad áztatni, mert felszívja a vizet!
  2. Egy tálban hintsd meg a fűszerekkel, locsolj rá olívaolajat, majd forgasd össze lazán. Ennek muszáj így állnia pár órát, még jobb, ha egy egész éjszakán át tudnak dolgozni a fűszerek a hűtőben.
  3. Másnap lazán fűzd nyársra a gombát és a hagymát. Egyáltalán nem baj, ha nem érnek össze teljesen, annál jobban sül majd. Tedd fel a nyársakat egymás mellé egy sütőtál szélére. Ne nagyon érjenek a tál aljához sem, úgy tud legjobban grilleződni minden. Süsd a nyársakat 230 fokon légkeveréssel 25 percet, majd további 20 percet, de azt már csak 200 fokos sütőben. Ha kész, kicsit hagyd hűlni, majd a szeletelés előtt húzd össze a nyársakat középre. Ha nem is a legelegánsabb megoldás, de ollóval tudod majd a legszebben levagdosni a grilledet a nyársról. ;)

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 45 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)

Növényi tejtermékek

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

 

 

Recept inspiráció

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.