Angol rakott krumpli | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
11
Angol rakott krumpli

 

 Ajándékozz karácsonyra főzőtanfolyamot!
Az akció részleteiért KATT IDE

Az elején jártam, még csak a szószt kóstolgattam a kanálról, de már elkezdtem azon agyalni, milyen legyen az ételfotó erről a rakott krumpliról. Mert muszáj, hogy szuper legyen! Őrült gusztusos legyen! Azért, hogy mindenki, aki csak látja, el akarja készíteni, mert ezt mindenkinek MEG KELL KÓSTOLNIA!

Ilyet mindenkinek ennie kell!
Legalább egyszer az életben. :)

Egyébként pofon egyszerű a recept, és alig kell hozzá edény.

Hozzávalók 2-3 adaghoz

  • 500 g (3 nagy krumpli)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 g fokhagyma
  • 1 mk mustár
  • 1/3 mk szárított kakukkfű
  • 1/3 mk rozmaring
  • 2 kk sörélesztőpehely
  • 2 csapott ek liszt
  • 4 dl édesítetlen növényi tej
  • 1/2 kk só
  • 3 ek olívaolaj
  1. Olajban pirítsd meg az apróra vágott vöröshagymát, és amikor majdnem kész, 1-2 percre add hozzá a reszelt/átnyomott fokhagymát is.
  2. Botturmixerrel a saját poharában keverd simára a tejjel a lisztet, a a fűszereket, és a mustárt és élesztőpelyhet, majd öntsd a hagymákhoz. Forrald fel állandó kevergetés mellett.
  3. Már csak az összeállítás hiányzik. :) Ehhez a krumplit hámoz meg, vágd fél cm vastag karikákra, és csinosan rendezgesd el az edényben. Öntsd rá a szószt, a tetejét szórd meg borssal.
  4. A sütőben fél órát süsd 180 fokon.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 35 perc

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

♥ Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.