Szeles, hűvös időben nem is vágyom másra, mint egy tartalmas, melegítő levesre. Legyen krémes, legyen ragus, legyen gyönyörű színű, és persze izgalmas ízű. Voilà! Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
- 100 g fejtett bab (egy órán át langyos vízben áztatva, és én fekete szeműt választottam, de bármilyen jó)
- 1 ek olaj
- 1/2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 mk oregánó és kakukkfű
- 1-1 csipet rozmaring, kurkuma
- 1 egész paradicsom
- fél kápia paprika
- 1 közepes répa
- 1 krumpli
- 1 marék spenótlevél
- 250 ml natúr növényi tej (vigyázz, még véletlenül sem vaníliás ízű!)
- 2 mk só
- Egy fazékban egy evőkanál olajon pirítsd meg a hagymát, és amikor kész, dobd rá a fokhagymát is fél percre. Ha érzed a finom illatát, már jó.
- Vágd fel közben 1 cm-es kockára a hámozott paradicsomot, répát és krumplit.
- A paradicsomot tedd a hagymára, add hozzá a fűszereket és így hagyd fortyogni 1-2 percig.
- Most jönnek a zöldségek és a bab. Amikor mind együtt vannak a fazékban, öntsd fel az egészet egy pohár növényi tejjel és a 300 ml vízzel.
- 15 perc alatt, takarékon főzd meg a levesedet. Elég a legvégén megsózni, de forrald át úgy is.
- Vegyél ki belőle 2 dl-t, és turmixold össze. Öntsd vissza, és dobj a fazékba friss spenótleveleket.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: kb. 20 perc
Ez egy vegán recept volt. :)
Hasonló recepteket ITT találsz még.
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba. :)
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Görög vegán
Facebook hozzászólások