Rémegyszerű nyári ebéd vagy nyári vacsora
Tápláló és laktató, könnyű étel, ami hipergyorsan elkészül! Azt hiszem, megtaláltam magamnak a nyár legjobb receptjét! :) Az én személyes favoritom hozzá a házi koviubim és házi magos kenyerem. <3
A házi kovászos uborka receptjét pedig ITT találod.
Hozzávalók 1 adag tofurántottához:
- 200 g tofu (a füstölt jobb)
- 1 újhagyma zöldje
- 1/4 paradicsom
- 1/4 tv paprika
- 2 ek aprított petrezselyem
- 1/4 mk kurkuma
- 1/4 mk pirospaprika
- 1/4 mk só
- 3 ek olívaolaj
- Előkészületek: kezd azzal, hogy felvágsz minden zöldséget apróra, mert ha ezen túl vagy, már tényleg csak össze kell dobálni őket a serpenyődben. :)
El ne felejtsem, még morzsold le a tofut is, de ha van egy késes aprító géped, 5 mp alatt megleszel ezzel is. - Az olívaolajon fonnyaszd meg a hagymát, aztán tedd hozzá a paprikát, paradicsomot is. Pár percet hagyd párolódni.
- Öntsd rá a tofut, sózd meg és keverd bele a kurkumát, pirospaprikát. Ez adja majd a gyönyörű színét!
- Jól keverd el, hagyd pár percet sülni, keverd el benne a petrezselymet, és KÉSZ!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 10 perc
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.
Facebook hozzászólások