Van az a bizonyos két iskola: a mérlegesek meg a bögrések. Te vajon hova tartozol?
Persze, aztán sose lehet tudni, simán előfordulhat, hogy nem marad választási lehetősége az embernek, mert mondjuk elromlik a konyhai mérleg, vagy csak egyszerűen kimerül benne az elem. Bármikor becsúszhat ilyesmi, mit lehet tudni. ;)
Na, akkor majd előveszem újra ezt a receptet, és meregetek szépen mindent a bögrémmel. (szigorúan ugyanazzal mindent, úgyis egy helyre megy!)
De addig mégis inkább számolgatom a grammokat. Elnézést, nekem ilyen az agyam! Ez van. De a vészhelyzetekre is jó felkészülni. :’D :’D :’D
A lényeg: a süti jó!
Hozzávalók egy kis sütőtálhoz
- két bögre liszt (300 g)
- egy bögre darált mák (200 g)
- fél bögre nádcukor (100 g)
- 1 zacskó sütőpor
- fél bögre reszelt répa (100 g)
- fél bögre reszelt alma (100 g)
- 1 mk só
- 1,5 bögre növényi tej (300 ml)
- 2/3 bögre olívaolaj (100 g)
Elkészítés
- Vegyél elő egy keverőtálat, amiben kényelmesen tudsz dolgozni. Szórd bele a lisztet, a mákot, a sót, a cukrot és a sütőport, és jól forgasd össze.
- Keverd bele a bele reszelt répát és reszelt almát.
- Utoljára jöjjön a növényi tej és az olaj.
- Töltsd át sütőpapírral bélelt formába és süsd 200 fokon 25 percet.
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 40 perc
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
♥ Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.