Sütőtök mousse vaníliás öntettel | Kertkonyha - Vegán receptek, főzőtanfolyamok
Sütőtök mousse vaníliás öntettel

Dr. Greger után szabadon

Aki nem ismeri Dr. Michael Gregert, ő az Így ne halj meg c. könyv szerzője, a teljes értékű növényi étrend elkötelezett híve. Nagy tisztelője vagyok, és nagyon fontosnak tartom, amit csinál. Rengeteg orvosi tényekkel alátámasztott, mégis közérthető videót készített már számtalan témában, ami nagy segítségére van minden vegánnak.

Én most egy receptjét dolgoztam fel, és csak egy kicsit írtam át, mert nálunk ugye nem igazán lehet sütőtökpürét kapni, cserébe selyemtofut is alig, általában nincsen a spejzban óriás medzsúl datolya, csak jófajta Kalifás, és a pumpkin spice helyett is csak hagyományos illatos fűszereket találtam.

De ahogy a mondás tartja, nem kell elkeseredni.. (nincs is ilyen mondás). :))

Milyen érdekes, hogy eredetileg mennyire hasonló okból indítottam útjára a Kertkonyha oldalt 7 éve, amikor még alig tudtunk bármit is a vegán ételekről.
Volt pár kevéssé használható amerikai recept fura hozzávalókkal, én meg nekiláttam a kísérletezésnek,  hogy helyi vegán alapanyagokból ételeket készítsek magamnak. Aztán tessék! Kiderült, hogy simán megoldható a dolog. ;)

Szóval, nem kell megijedni, csak a lenti összetevőkre kell koncentrálni!

Itt megnézhetitek az eredeti videóját: https://www.facebook.com/NutritionFacts.org/videos/625114521854507/

Hozzávalók három adaghoz (simán elég, nagyon kiadós!):

  • 200 g kisütött sütőtök belseje
  • 180 g natúr tofu
  • 8-10 db magozott, áztatott datolya
  • összesen 1/2 mk a következő őrölt fűszerekből: fahéj, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg

A vaníliás öntethez:

  • 25 g (1 ek) kesudió beáztatva
  • 1 kk porcukor (bocsánat, Dr. Greger, de ha datolyát teszek bele, nem marad szép fehér!)
  • 1 mk vaníliás cukor (ezért is!)
  1. A mousse hozzávalóit egy késes aprítóban turmixold krémesre.
  2. Kanalazd tűzálló tálkákba, és 180 fokos előmelegített sütőben süsd 35-40 percet. Akkor jó, ha “megbőrösödött” a teteje.
  3. Amíg sül, készítsd el a vaníliás krémet. Ehhez először forró vízben ázzon fél órát a kesudió. Új vízzel, és annyival, ami épp ellepi, turmixold krémesre. Ízesítsd, édesítsd, ahogy jól esik. :) A végén dióval is megszórhatod a pohárkrémedet.

Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 5 perc + sütés

Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat! 

♥ Kezdő Vegán
Haladó vegán (Superfood)
Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag

Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.

 

Facebook hozzászólások

Visszakövetés a weboldalon.

Kertkonyha

COPYRIGHT

© Copyright Kertkonyha 2014. Kertkonyha.hu Szaluter Edit gasztroblogger oldala. A Kertkonyha.hu-n található tartalom a szerző, Szaluter Edit szellemi tulajdonát képezi, szerzői jogi védelem alatt áll (1999. évi LXXVI. tv. alapján), annak bárminemű – akár részleges – másolásához a szerző előzetes írásbeli engedélye szükséges. A Kertkonyha honlapról cikkeket, információkat átvenni csak a forrásra, a Kertkonyha.hu-ra való hivatkozással lehet, azzal a feltétellel, hogy az átvevő nem módosítja az eredeti információt, és egyértelműen, aktív webes linkkel hivatkozik a Kertkonyha.hu-ra.