Tavaszi gourmet leves alig hozzávalókból
Görgess csak lejjebb a hozzávalókhoz, nézd meg őket, aztán gyere vissza ide. Várlak! ;)
Na. Nem hiányzik valami? Hol vannak a fűszerek? Az a vicc, hogy nem kell. A szárzeller üdesége összesimul a napraforgómag testességével, és az egészet az édes-mustáros kelbimbó koronázza.
Ha nagybetűs ÉTEL-re vágysz, akkor ilyet csinálj. Használj valódi alapanyagokat. Milyen az, amikor mosolyog az ételed? – Amikor te is önkéntelenül visszamosolyogsz rá. Hát, így örültem én ennek a levesnek. <3
Hozzávalók 2 adaghoz
- 5-6 szárzeller
- 6 darab kelbimbó
- 4 ek napraforgómag
- fél vöröshagyma
- 1 mk mustár
- 1 mk növényi szirup (1mk vízzel)
- 1 kk só
- olívaolaj
- A napraforgómagot forrázd le kétszeres mennyiségű vízzel. Legjobb, ha a botmixer poharában teszed ezt, könnyebb lesz később turmixolni.
- A hagymát párold meg, majd szórd rá a felvágott szárzellert.
- Öntsd fel fél liter vízzel, és tedd fel forrni.
- Amíg a leves fő, süsd meg a kelbimbót. Ehhez keverd össze a mustárt és szirupot 1 mk vízzel. Forgasd bele a félbe vágott kelbimbót, és kevés olajon süsd meg mindkét oldalukat. Tedd el a maradék pácot, jó lesz díszítésre.
- Amikor puhára főtt a zeller, akkor vegyél ki a sűrűjéből pár kanállal, és tedd félre. A többit turmixold össze.
- A napraforgómagot turmixold le, és a krémet öntsd a leveshez. Turmixold kicsit az egészet együtt is.
- A tálalásnál tegyél a levesbe a félretett sűrűből és a kelbimbóból. A megmaradt mustáros páclével díszítsd.
- MEGSZÓLAL!
Jó étvágyat!
Elkészítési idő: 25 perc
Nézd meg a legújabb Kertkonyha főzőtanfolyamokat!
♥ Kezdő Vegán
♥ Haladó vegán (Superfood)
♥ Növényi tejtermékek
♥ Görög vegán
♥ Vegán MUST HAVE – a kötelező alapcsomag
Ez egy vegán recept volt. :)
Ha itt feliratkozol, a legújabbakat mindig frissen kapod majd a postaládádba.